Inloggen

T (NL): +31 (0)85 822 8371 | T (BE): +32 2 725 3505 | E: info@DAANgroup.eu

Diensten

De diensten die DAAN biedt

Ook bij een doorstart van uw onderneming is DAAN de juiste partner. DAAN zorgt voor een snelle en goede afwikkeling voor alle belanghebbenden en maakt op deze wijze een gezonde doorstart mogelijk. Onze professionele begeleiding garandeert een (juridisch) correcte afhandeling.

Taxatie van activa.

Voor de doorstart van een failliete onderneming moeten onroerende en roerende zaken zo snel mogelijk getaxeerd worden, zodat de curator met een goed fundament de juiste beslissingen kan nemen.

Om de waarde van roerende zaken te kunnen bepalen is inzicht en kennis van de markt nodig. Von Reth is sinds 2014 een dochteronderneming van DAAN en een multidisciplinair taxatiebureau, met 90 jaar nationale en internationale ervaring. Von Reth biedt u onafhankelijke, heldere en reële taxatierapporten als basis voor goede besluitvorming en kan voor u de taxaties van alle activa verzorgen.

Waardebepaling.

Bij een faillissement spelen echter niet alleen de aanwezige goederen een rol. Ook de ligging van een pand, een lage huurprijs, aanwezige vakkennis (o.a. in de vorm van personeel), naamsbekendheid en klantenbestand zijn van belang voor het bepalen van de waarde. DAAN neemt al deze aspecten mee in het opstarten van een nieuw faillissementsdossier. Indien de omstandigheden het mogelijk maken, bieden wij het handelsfonds te koop aan en contacteren wij potentiële overnemers. Op deze wijze kunnen wij de opbrengst van de boedel aanzienlijk verhogen!

DAAN zorgt voor een snelle en correcte afhandeling.

Anderzijds is het voor de doorstartende onderneming van belang dat het bedrijf niet te lang uit de roulatie is. Wanneer een faillissement is uitgesproken, heeft dit immers negatieve gevolgen voor de waarde van de onderneming en zal het met de dag minder waard worden.
Tevens bestaat het risico dat de curator hogere biedingen krijgt voor delen van de activa, zodat u wellicht niet alles mee zou kunnen terugkopen/overnemen.

IT-systemen.

Bij een doorstart is het ook van groot belang dat het IT-systeem adequaat kan functioneren; aangezien dit vaak een belangrijk deel van de waarde van het bedrijf vertegenwoordigt. DAAN kan onder meer zorgdragen voor het veiligstellen van data en digitaliseren van administraties

Doorstarten

DAAN zorgt voor een snelle en goede afwikkeling voor alle belanghebbenden en maakt op deze wijze een gezonde doorstart mogelijk.


cases

RECENTE CASES

partners

copyright © 2015 DAAN Group • all rights reserved